Blogg

Prata - Varför prata med främlingar?

2018-11-03

I en forskningsstudie fick pendlare i Chicago antingen sitta ensamma på tåget, eller prata med en främling, eller göra vad de normalt brukade göra. De fick efteråt svara på en enkät om hur de upplevt resan.

De visade sig att alla som pratat med en främling på tåget, kände sig mycket mer nöjda efter resan, än dem som inte pratat med någon.

Svaren blev sedan jämförda med en annan grupp, som fått frågan hur de trodde de skulle känna sig om de antingen pratade med en främling, eller höll sig för sig själva. Svaren visade i motsats till undersökningsresultat, att prata med en främling förutsåg de skulle vara minst trevligt.

Forskarna frågade sig varför människan undvek att tala med främlingar, om vi egentligen är sociala varelser. En uppföljande undersökning förklarade vår tystnad med att vi helt enkelt tänker att främlingar inte vill prata med oss.

Finns inte den speciella vi helst vill prata med, så kanske man kan prata med en främling, eller kanske som Bruno Mars, så vackert och lite vemodigt sjunger med låten, Talking to The Moon.

En melodi som ger kopplingar till den stundande Allhelgonahelgen, där det kanske för somliga skapas fler tankar på alla våra nära och kära som finns där ute någonstans i en annan dimension.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: