Blogg

Prata ut - Prata antikroppar och munskydd

2020-12-12

 

I slutet på november gjorde jag ett andra antikroppstest, efter att denna gång haft hög feber ett par dagar, lägligt nog en helg, för dem som måste vara mer alerta på vardagar. 

Jag bjöd en vän på middag en lördagskväll den 24 oktober när jag snart märkte att jag kände mig dåsig och febrig.

Har normalt 36,2 C i friskt läge. Nu gick tempen upp till 38,2 C, så det blev hög frossa men inga andra märkbara symptom mer än svaghet och trötthet.

Redan efter två dagar var jag feberfri och ungefär 4 veckor senare visade mitt testresultat att jag hade fått ett positivt provsvar och hade antikroppar, som var tecken på en genomgången covid-19 infektion (coronavirus SARS-COV-2).

Det kändes superskönt när ett sms kom från 1177 för att jag skulle logga in på deras sida och fick ta del av den positiva informationen från testet.

Nu vet läkarna inte hur länge antikropparna sitter kvar, så samma avstånd och säkerhetsåtgärder m.m. ska ändå följas. Tror jag blev smittad när jag började gå till gymmet igen, som jag inte gjort på ett halvår, då jag fryste kortet och istället tränade utomhus.

Var hos frissan för några dagar sedan och där hade salongen bunkrat upp med munskydd för alla kunder med en liten uppmaning om att ta ett på sig. Bra initiativ, trots hälsomyndighetens bristande munskyddsrekommendationer.

Både jag och även min frissa eller toppstylist, satt på oss munskydd, som för dagen var Maxine en tjej som varit med i SVT:s serie, "Gift vid första ögonkastet". Om någon såg det, så var det hon som sedan gifte sig med Emil i seriens sociala experiment, där specialister först parat ihop två för varandra okända människor. De möts sedan första gången inför varandra just i kyrkan, där de gifter sig.

Det enda paret som tycks hålla ihop idag, där det inte blev bråk och omedelbar skilsmässa var just mellan Maxine och Emil. Jag tyckte om paret när jag såg dem på TV och speciellt Maxine, som var så naturlig, spontan och rolig. 

Vi skojade en del om corona-situationen bakom munskydden och hon påminde mig om förra julen, då en man lyckats sätta ner en arm i Skansenakvariet och fick den avbiten av en krokodil men nu var det istället pandemin som var aktuell för årets jul. Även om dessa händelser inte är jämförbara.

Vi tycktes ha samma svarta humor, så vi skrattade åt det tragikomiska. Skratt kan ibland vara lite förlösande i jobbiga situationer. Ofta har även dem som varit med om en hel del och tagit sig igenom trapatserna den förmågan. Samtidigt som de som inte varit med om så mycket ännu utan mer sett saker utanför, tycks ibland bli mer förnärmade av att det inte ses som passande att skämta om vissa saker.  

När vi nu talar om svart humor, så joggade jag idag i grådiset och då brukar musiken ge mig mer kraft och ibland även klassisk (äldre) hårdrock, exempelvis låten Back in Black från AC/DC. 

Nedan hittade jag en coverversion av låten, Back in Black framställd av en kvinna, där man först förväntar sig en mildare version men det kom mycket kraft från den rösten, från coverbandet: Sershen & Zaritskaya.

Om någon vill prata om något helt annat, finns uppaterade tider på denna sida.

  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: