Blogg

Prat hos Prata ut under Allhelgonafton

2020-10-31

 

Idag var jag nere och sprang längst Årstaviken på en höstmatta av färger i orange, gult och rött. Det duggade lite kyligt och skymningen var strax i fatt den korta eftermiddagen.

Inte bara en gång utan två gånger lyckades jag snubbla av bladtäckta dolda rötter längst viken. Andra gången snirklade foten in sig i en rot som i stort höll fast resten av kroppen, medan jag bara kunde acceptera det kommande fallet mot marken på sidan med ett överraskande rop. 

En kvinna som själv joggade på andra sidan stannade till, " Gick det bra?". Jag viftade bort henne med en hand och kravlade mig snabbt upp från marken och den pinsamma känslan av att plötsligt ligga raklång på marken utomhus.

Häromdagen hade jag jour i tre timmar hos Jourhavande medmänniska. 11 stycken samtal hann jag med. En av dem som ringde in och ville prata, berättade just att han börjat ramla överallt och just därför fått en rullator. Än så länge är det dock förhoppningsvis många, långa år före jag själv behöver en rullator.. 

I slutet på augusti var jag uppe i de svenska vackra fjällen och träffade många nya trevliga vänner. Bland annat en man, som jag sedan träffat flera gånger när jag kommit hem. En av hans nära anhöriga gick bort i covid 19 i våras och nu denna helg, som för många andra, väcks mycket sorger och känslor till liv.

Människan har en benägenhet att tränga undan sådant som är obehagligt långt därinne, ibland under lång tid på olika sätt, men då kan det lätt sippra fram i de mest konstiga och ologiska situationerna.

Prata av sig eller skriva av sig är väldigt bra, men även att avslutningsvis få fram det ljusa och det positiva i någon av formerna kring det hela, så det inte fastnar i något ältande av mörker och negationer. 

När jag joggade förbi viken i eftermiddags minns jag hur jag hade en liten meditationsstund sittandes vid vattnet som fjortonåring över min mamma som inte längre levde.

Den möjligheten finns överallt, så man behöver inte nödvändigtvis ta sig långt bort till någon avsides kyrkogård, åka kommunalt eller trängas med alla andra och göra som alla andra just denna helg. Det gå lika fint att tända ett ljus hemma för någon nära och kär vi vill ha en minnesstund med.

 

Slutligen kommer lite värmande kärlek denna Alla Helgonsdag, av Ana Brun med, låten "Make You Feel My love". 

 

Nu finns även nya tider för att prata här.

  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: