Blogg

Prata ut - Prata hjälpsamhet och mirakel

2020-08-16

Det finns en brygga i närheten där jag bor, som jag låg och läste på idag, för att slappa, få i mig naturligt D-vitamin och lite positiv solenergi.

Alla låg med behörigt avstånd från varandra förutom, de som var yngre som låg mer tätt ihop.

Återfann en bok för någon vecka sedan i bokhyllan när jag sökte efter något annat. En äldre bok jag haft länge, påbörjat för massa år sedan och sedan inte avslutat.

En bok av Wayne W Dyer, "Tro på dina inre krafter - eller gör varje dag till ett mirakel". En bok där författaren beskriver att våra möjligheter är obegränsade, vare sig det gäller arbete, pengar eller kärlek oavsett omständigheter. Vi måste bara kortfattat gå in i oss själva och skapa det liv vi önskar, där det främsta verktygen är affirmationer och meditation.

Det var den boken jag låg och emellanåt satt och läste, medan solen lös och båtarna väntade på att tullas in under Skanstullsbron. När solen sedan gick neråt och skuggorna blev längre, slog jag ihop boken och cyklade för att handla frukt och dryck.

På vägen hem från Konsum hängde jag papperspåsen på styret och cirklade mig fram på trottoaren. Utanför Restaurang Pazzi och uteserveringen på Östgötagatan sneddade jag ner från trottoaren till gatan för att slippa gå så nära uteserveringen. Men då sprack påsen och alla matvaror flöt ut på gatan, bananer, äpplen, avokado, mandeldryck, nötter..

Tre hjälpsamma kvinnor stannade upp och bad en servitör eller ägaren från restaurangen gå in och hämta en ny påse till mig (även om inte det var hans skyldighet), samtidigt som han kom tillbaka ut med en papperspåse, kom en man som gått framför mig och gav bort en av sina papperspåsar till mig, så plötsligt stod jag med två nya stora påsar.

Kvinnorna och mannen framför mig gick vidare när de sett till att jag fått hjälp. Mannen från restaurangen stod kvar och fortsatte fixa och dona, så påsen skulle hänga ordentligt på styret. Bara det är ett mindre mirakel. Så fint med hjälpsamma och omtänksamma människor.

Önskar någon prata ut, och ringa in till, Prata ut Sverige finns nya tider här.

Nedan sjunger Maria Carey och Whitney Houston duett kring just temat mirakel, med låten, ”When You Believe”, från filmen The Prince of Egypt från1998.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: