Blogg

Prata ut - Prata munskydd

2020-07-27

Idag känns som första dagen jag har lite semester. Passade på att ta mig till slussen och Vaccindirekt för sista dosen mot Hepatit A och -B, som nu ska ge ett livslångt skydd.

Nu ska jag inte behöva ta något mer vaccin förräns det finns ett på marknaden mot Covid 19, som ska vara på gång. Kanske kommer något färdigt tills hösten eller kommande vår som känns tryggt att använda. Man vill ju inte bli sjuk av att ta vaccinet.

På vägen hem passade jag på att gå in till Fröken Söt AB, en liten butik på  götgatsbacken som säljer munskydd i alla möjliga vackra färger och mönster från blommor till prickar.150 kr / styck. Valde ett halvneutralt mönster som syns på fotot. Påminner lite om de näsdukar som bärs av cowboys. Fick en viss känsla av hur det kan kännas för en häst med havrepåse runt mulen..

Jenny Ohlsson som äger butiken och haft det tufft i början på pandemin tipsade om att jag kan lägga in kaffefilter i luckan i öppningen bakom munskyddet, vilket ska ge samma skydd som ett enkelt munskydd, för det hade hon läst sig till.

Skydden går att tvätta i 60 grader och därefter kan man stryka dem, så kan resterande baskelusker brännas bort.

Det är en aning ovant och ganska varmt att bära skydd ute i folkvimlet men samtidigt, i motsats till statsepidemiolog Anders Tegnells uppfattning, att det är bättre att inte ha dem offentligt tycker jag det känns mer skyddande med, för det går faktiskt inte att hålla 1,5 - 2 meters avstånd i kollektivtrafik, butiker, på tåget eller på trottoarer. Dessutom rekommenderas av WHO att använda dem ute. 

Emma Ruth Rundle sjunger om en annan form eller känsla av skydd genom låten Protection med Audiotree Far Out nedan.

 

  

Antal kommentarer: 1

2020-11-06 08:07:37 - Nailshop, E-postadressen är dold, nailshop.me/sv/447-munskydd.html

Munskydd
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: