Blogg

Prata ut - Prata livet går vidare 

2020-07-12

Inser att tiden gått snabbt och jag har försummat bloggandet, som det kan göra när mycket händer med arbete och dylikt. Livet stannade inte av pandemin - tvärtom har det varit fullt upp. Nya telfontider syns nu på hemsidan hos Prataut.se

Har tagit ett antikroppstest för att se om jag fått antikroppar, även om jag aldrig varit riktigt sjuk, mer än initialt inbillningssjuk utan feber eller symtom. 

Svaret blev negativt, så det positiva är att jag inte haft covid 19 och det negtiva att jag inte heller har antikroppar. Tydligen finns det vissa T-celller som kan fungera som en form av aktivt immunförsvar ändå. Kanse har de cellerna varit aktiva och skyddande hos många. Arbetsmöten har hanterats digitalt på

distans och i andra fall med visst fysiskt avstånd.

Utanför går livet ändå vidare och samhället har börjat normaliseras, eller anpassa sig efter omständigheterna. Just nu pågår en filminspelning och utanför mitt fönster har tre bord  parkerats nedanför på trottoaren mittemot, där statister/skådespelare sitter runtomkring som spelande cafégäster.

Det ser kyligt ut och de har fått sitta länge. En man har fått springa väldigt snabbt jämsides en bil och tagningen har gjorts om minst tre gånger. Han syns lite suddigt på bilden nedan.

Regissören har ett munskydd hängandes nedanför hakan och går annars omkring och talar högt i en walki talkie, pekar och ger kommandon.  

Boendes hänger ut genom sina fönster och välkomnar avbrottet under en annars halvt regnig och halvt solig söndag kväll i Stockholm.

Kanske tittar änglarna ner över oss denna tid med sina änglaögon, eller så kanske vi själva tittar genom våra änglaögon, som Rebecca Törnqvist sjunger genom den jazziga låten Angel Eyes.   

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: