Blogg

Prata ut - Prata hopp

2020-05-10

Det sista som lämnar människan är hoppet som vi brukar få höra. Något vi nästan måste leva efter för att klara av tillvaron.

Den 8 maj sände Sveriges Radio ett reportage kring ett experimentalt antiviralt läkemedel ett vaccin, som visat sig fungera genom djurförsök och i provröret - Remdesivir som börjat användas i USA för svårt sjuka covid-19 patienter. 

Remdesivir har dock inte publicerats i någon vetenskaplig tidskrift ännu, vilket skulle få det att falla mer i medicinsk "laga kraft" på marknaden. 

Tycker ändå det var en positiv nyhet att Remdesivir blivit godkänt som behandling för svårt sjuka patienter i Covid 19 i USA. Kanske kan vi snart se Remdesivir även i Sverige.

I EU har utfärdats en beredskskapslicens för vaccinet, trots att medlet ännu inte publicerats i någon färdig studie i en vetenskaplig tidskrift. Det innebär att det får användas för kliniska studier på utvalda patienter. 

En smittad distriktsläkare i Malmö hörs i radioreportaget som gick med på att använda testvaccinet när han kände att han bara blev sjukare. När sändningen hörs med honom, så berättar han hur han vaknade upp och kände sig frisk och sedan blev utskriven.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: