Blogg

Prata ut - Prata om immunförsvar

2020-05-02


Förutom de av Hälsovårdsmyndigheten utgivna rekommendationerna, för att undvika att sprida runt smitta av corona enligt nedan:

 

1. Tvätta händerna ofta

2. Håll minst 2 meters avstånd från dem du inte känner (om det är möjligt)

3. Håll dig hemma om du har minsta symptom och

4. Hosta och nys i armvecket samt

5. Träffa inte äldre människor över 70 år, för de kan bli mycket sjuka, så

 

Kan vi själva under denna period stärka vårt immunförsvar genom att,

 

1Dricka mindre alkohol, som försämrar immunförsvar och ökar blodtryck. Det sista, ett högt blodtryck ska även vara en riskfaktor.

 

2Sluta röka som annars hämmar immunförsvaret genom sämre cirkulation. Om man inte har utvecklat sjukdomar av rökningen kan man vara i kapp med sitt immunförsvar redan efter en månad. Rökning kan likaså ge negativa effekter för blodtrycket menar Lena Uller, docent i respiratorisk immunofarmakologi till Dagens Nyheter igår. 

(Rökning och alkohol tillsammans ska även ha en blodtryckshöjande effekt.)

 

3. Fysisk aktivitet - tränar kroppen för att tåla lite mer belastning, klara av en pulshöjning, som feber som en smitta av covid 19 kan ge. Viruset kan leda till lunginflammation, så kroppens syreupptagning försämras och syret ut till kroppens vävnader kommer minska. Det är därför bra med god kondition som ökar av fysisk aktivitet. Det kan räcka med en promenad morgon och kväll på 30 minuter.

 

4Solljus och D-vitamin. Vi får D-vitamin av solljuset men som kompensation är det bra med en tablett per dag, för dem som inte kommer ut så ofta. Det finns en stor studie som visar att D-vitamin har en skyddande effekt vid luftrörsinfektioner i allmänhet. 30 minuter per dag ute i solen ska ge maximal D-vitamin produktion i huden, menar Peter Bergman, docent på KI.

 

Lite alternativ hälsa kan ges via nedan musik med en frekvens av 417 Hz, som sägs ge en läkande vibration. Kan aldrig vara fel att blanda lite olika läror och lite meditatv musik är det trots allt..:)

Nya samtalstider finns nu, som syns längst ner från en Iphone men till höger från en dator på denna sida

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: