Blogg

Prata ut - reflektera kring positiv attityd

2020-02-27

 

 

Testade en fotoautomat, strax före årsskiftet, november 2019. Den typen som knappt finns kvar. Fotona behövdes när körkortet skulle förnyas och fotona, som syns ovan gav mig dels en stirrande, dels en blundande blick. Bjuder på en titt, eller ett skratt.. Ett av dem blev ändå godkänt. 

Varit sämre på att hinna skriva blogg-inlägg en tid men nämner under fliken "Om oss", att jag läser till diplomerad samtalsterapeut på distans. Känner att utbildningen kommer vara till nytta oavsett yrke.

Läsa på distans passar mig utmärkt då jag även arbetar heltid, så det får ta lite tid. Det är ändå fullt möjligt att ringa till Prata ut Sverige som några redan gjort.

Uppdaterade förslag på samtals tider syns här.

Lyckades även få en datakrasch på arbetsdatorn nyligen lagom till bokslut och skatteberäkningar skulle utföras i en annan verksamhet. Likaså drabbades min första färdiga uppgift för min pågående utbildning, som nu inte längre gick att läsa.

Det sägs att allt har en mening och kanske var data-kraschen för mig att träna upp min tolerans, mitt lugn och mina positiva känslor.

Kanske tyckte någon högre makt att den första ännu inte inlämnade färdiga uppgiften på tio A4-sidor behövde repeteras och göras om.

Läste nu senast i samband med min utbildning att inom positiv psykologi handlar det om att ha en god känsla inom sig, att vara lugn, trygg och vänlig. Dessa positiva känslor gör det enklare att vara medvetet närvarande.

En omfattande forskning ska även ha visat att en medveten närvaro påverkar oss människor på tre områden:

 

* Kognitiv förmåga - förmågan att minnas, inta ett övergripande perspektiv, tänka kreativt och vara öppen för nya fenomen.

 

* Attitydförmåga - vara närvarande och accepterande utan att döma.

 

* Social förmåga - utveckla goda relationer, visa empati, skapa samarbete, visa värme eller en positiv aktning, se andras goda förmågor, vara medveten om social dynamik och förstå subtila signaler som är viktiga ledtrådar för att förstå sin omgivning.

 

– Visst låter det fint?

 

För mig är livet en lärande process som troligen pågår tills vi lämnar jordelivet.

Tror inte det finns några fullärda individer, utan alla får lära sig förr eller senare det som fattas just dem, ibland genom olika prövningar som får oss att växa, mogna och ger oss självinsikter.

 

Låter inlägget sluta med lite blues med en viss förhoppningsfull anda genom låten,

A Change Is Gonna Come, sjungen av Leela James.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: