Blogg

Prata ut - Prata pinsamheter och annat..

2020-01-09

Var iväg på ett bokat träningspass på lunchen idag. Det blev ganska tufft och intensivt. Trött och varm gick jag därifrån när passet var klart och utanför i korridoren hälsade jag på en personal och hon tillbaka.

Målmedveten och fokuserad tittade jag sedan ner i marken och gick mot det skåp jag låst in min väska och mina kläder. När jag nästan trodde jag var framme vid skåpet i omklädningsrummet tittade jag upp och kunde mycket förvånat konstatera att det fanns en massa långa bredaxlade halvnakna och nakna män och jag förstod att jag trampat in i Herrarnas omklädningsrum.

"Oh my Good", sade jag generad och vände blixtsnabbt och trampade ut i korridoren igen, där den kvinnliga personalen fortfarande stod kvar och nu flinade brett. Kunde hon inte stoppat mig lite tidigare.

En empatisk man på väg till herrarnas omklädningsrum såg vad som skett log brett och sade snabbt, "Det gör inget". Han hade kanske varit med om det omvända.

Till saken hör att de brukar renovera kvinnornas omklädningsrum ganska ofta och då får vi ta herrarnas omklädningsrum periodvis, vilket nyligen skett, så troligen gick jag in dit av ren vana. Lite pinsamt.

Förövrigt blev jag idag godkänd som utbildad Hälsoinspiratör. En bredare utbildning på distans där jag lämnade in material för bedömning före jul som blev rättat först idag. Inga kompletteringar krävdes, så det känns bra.

I utbildningen ingår kunskap kring kost, träning, sömn, stress och MI (Motivational Interviewing) Motiverande samtal för att uppmuntra till beteendeförändring.

Kan vara skönt att ha avslutad när jag planerat starta en annan distansutbildning till diplomerad samtalsterapeut inom kort på sidan om annat arbete men som förhoppningsvis kommer bli både mig och andra till gagn. För er som inte sett finns annars uppdaterade tider här.

Snart är det vår och då brukar en del bli förälskade. Ett av livets naturliga verklighetsflykter utan kemisk stimulantia. Kanske som Chuck i den gamla låten, Chuck E`s In love framförd av sångerskan Rickey Le Jones.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: