Blogg

Prata ut - Prata julgåvor

2019-12-23

Cykelsalen på gymmet ikväll var fylld av tomma cyklar som blivit över där människor troligen istället sprang runt i affärer dagen före dopparedan och handlade in de sista julklapparna till alla dem som de kanske endast träffade ett par gånger per år.

Det känns ganska skönt att inte längre ha några små syskonbarn att behöva stressa för att ha tid och råd att köpa julklappar till längre. De har nämligen blivit stora idag.

Den tillfälliga minutglädjen som just mina julklappar skänkte till dem när klapparna revs upp och julklappspapprena slängdes i ett hörn blev troligen minimal i mängden av hela släktens övriga dyrbara julklappar.

Jag skulle vilja påstå att julklappsinköp till syskonbarn måste vara den mest otacksamma sysslan man kan ha. Tror inte ens de höll reda på från vem julklappen kom när väl alla blivit öppnade, när allt inslagspapper samlades i en hög tillsammans med julkort, julklappsrim och glittrande trådar.

Det är möjligen nästan likadant för de föräldrar som under alla år pyntat för julpaket till sina barn hela livet, där barnen sedan inte ens orkar hälsa på föräldrarna när de växt upp. Men vad tusan det är väl det som kravlös kärlek handlar om. Den behöver inte förtjänas.

Julen är annars lite överreklamerad och all julmat är inte speciellt god heller..

Vår positiva och energigivande cykelinstruktör idag hade dock köpt några stycken energivande Xmas fudge, som hon tänkte dela ut under passet till dem som fick högsta watt värdena på tavlan. Dessa värden syntes för dem som slagit in sin max puls och satt på sig ett pulsband.

 

Den glada kvinnliga instruktören hoppade snart fram framför min cykel när passet hållit på en kvart och gav min cykel en dask på styret och mig en protein bar.

Jag kände genast att jag blev tvungen att trampa på ännu mer, för att förtjäna den där Xmas fudgen utan tillsatt socker. Kanske blir livet så för flera, att vi ger mycket till några samtidigt får vi tillbaka från några helt andra.

Jag stödjer annars bland annat Barnens rätt i samhället, BRIS månatligen sedan flera år tillbaka och det gör jag från hjärtat utan någon känsla att vilja få tillbaka något. BRIS behövs, inte minst under julen.

Prata ut Sverige har öppet under julhelgen med vissa tider enligt denna sida. Tidsintervallen är endast förslag.

God Jul önskar jag alla med låten, War Is Over med Céline Dion, en av de låtar vi sjöng under vår julkonsert den 4 december.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: