Blogg

Prata ut - Prata snö och Greta

2019-12-18

I förmiddags vid 10-snåret före jag gick iväg till gymmet sneglade jag ut, för att se vilket väder det var och fick se jättevirvlande snöflingor utanför fönstret.

Lika snabbt som de kom lika snabbt smälte de bort när de nådde marken. Tänkte jag kunde filma det för det blir kanske det mest snölika vi får här i Stockholm år 2019..

 

 Vad är det man brukar säga,

"Det som göms i snö kommer fram i tö".

På den tiden vi ändå hade lite mer snö, så var det något jag ofta noterade, när jag hade hund och kunde se vad som inte hade plockats upp ordentligt efter människans bästa vän.

När vårsolen kom fram och smälte snöhögarna, var det inte bara vitsippor och tussilago i backen utan även hundarnas ringlande brunfärgade dynga tränges längst vägkanten.

Vad som döljs i snö kommer upp i tö, kan ju även kopplas ihop med att lögnerna alltid avslöjas. Ljuger någon, så brukar man säga att sanningen kommer ändå alltid fram en dag. 

Förövrigt tycker jag det är allt för mycket tröttsamt ytligt skvaller i media. Det senaste nu med miljökämpen Greta Thunberg och hennes tågresa från tyskland. Vad hon åt, satt m.m.

När jag ändå läst om Greta Thunberg i dagens nyheter kan jag inte säga annat än att jag blev djupt imponerad av den intellligensen som ryms hos någon som endast levt 16 år.

Hennes insikter om vetenskapen, värdsekonomin och miljön i kombination med en väldigt jordnära approach, där hon säger sig inte kunna ta något på allvar där hon höjs upp över andra.

Alla individer har levt under olika omständigheter men jämför jag med mig själv och vart jag själv stod vid 16 år, så är det helt olika liv.

Jag sommarjobbade på postgirot med flera kompisar var olyckligt kär i en kille som inte var värdig tårarna. Jag tyckte det var roligt att köpa snygga kläder, lyssna på musik och träffa kompisar. Jag skrev dagbok. Ett väldigt snävare livsperspektiv jämfört med Greta Thunberg vid samma ålder. Det är ändå tur att vi är så olika, så vi kan hjälpa varandra. Heja Greta! 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: