Blogg

Prata makt - Prata makt-hybris?

2019-12-07

Jag blev för en tid sedan övertygad att testa på en personlig tränare en PT, så jag köpte 10 timmar för att en tränare skulle lära mig mer kring gymmets maskiner, hur och vad jag bör träna för att stabilisera det som behövdes. Lite hjälp för kroppen att stå emot tyngdlagen som tycks bli lite starkare med åren..

Annars har jag mestadels gått på allehanda grupp-pass."Du har svårt för auktoriteter", sade min PT frågande och konstaterande på samma gång. "Det har jag med", sade han snabbt därefter. En man som tidigare varit FN-soldat och sedan arbetat med musik men nu på heltid sadlat om att arbeta som instruktör och PT.

Passen fungerade bra och med viss humor gick alla timmarna snabbt undan vid varje tillfälle. Fick även som läxa att köra en andra fystimma själv per vecka, förutom mina andra grupp -pass som jag kört sedan tidigare. Nu är de betalda PT-timmarna över och lite trist blev det allt att träna fystimmarna själv, men med fokus och målinriktning tar även den timman slut. Det är inte helt gratis, så just nu får det bli PT-paus och självständig fysträning under en period.

På tal om auktoriteter stöter jag ibland på män i högre ledande befattning runt 35-40 år vars företag fungerar som leverantörer av tjänster på nätet. Märkligt nog får ofta en del av dem, små hybris när de nått en viss omsättning eller storlek på sitt bolag.

Gemensamt med de männen tycks vara att de har svårt för kvinnor med mer kunskap än dem själva och/eller kvinnor som sätter gränser eller säger ifrån, om de kvinnorna inte samtidigt kryper eller fjäskar oerhört mycket för dem.

Här finns en viss skillnad, för skulle en man sätta gränser, eller säga ifrån på samma sätt skulle det tas emot mycket bättre. Där finns en viss omedveten eller kanske medveten könsdiskriminering.

Jag har väldigt svårt att vara tillgjord och fjäska för någon om det inte kommer från hjärtat.

Det är samtidigt väldigt viktigt att sätta gränser och stå upp för sina åsikter, att respektera sig själv och den man är. Gör man inte det låter man andra sätta sig på en och det blir inte en bekväm livssituation. Så hellre att någon tittar snett på en, än att inte respektera, vara sann mot sig själv. Det blir mest hälsosamt i längden. Så stå upp för den du är. Du är helt perfekt som du är.:)

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: