Blogg

Prata om lycka

2019-08-30

Charlotta Lena-Lycka utomlands

Du finner inte din lycka, utan du skapar den, menar psykologen Katarina Blom. Det är motsatt till teorin om att styra våra tankar positivt, hellre ska du agera och ändra ditt beteende.

Vi gör ofta inte heller som andra säger åt oss att göra, utan hur alla andra gör. Det är viktigt att tänka på när vi ska skapa ett välbefinnande inom oss själva och hos andra.

Katarina Blom skrev en bok för några år sedan om  vetenskapen kring lycka och berättar, att när boken var publicerad var hon själv mitt uppe i en kris, där hon varken hade arbete, separerat från den man hon trodde hon skulle leva resten av sitt liv med och inte ens hade någonstans att bo.

Det är ett vanligt mänskligt problem att alla någon gång hamnar i liknande kriser och vi kämpar. Samtidigt längtar de flesta av oss efter ett liv som har mening, sammanhang och sammanhållning.

Hjärnan har svårt att klara av det här och det krävs mer än positivt tänkande – det krävs ett positivt agerande. Katarina Blom beskriver mer i nedan filmklipp inspelat från en konferans i Göteborg.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: