Blogg

Prata om hur andra pratar störande

2019-04-21

En ny studie från Högskolan i Gävle har visat att kontorslandskap ger en störande arbetsmiljö. Telefonsamtal ska vara det som stör medarbetaren allra mest. Orsaken är att vi endast kan höra den ena parten prata.

Det har visat sig att både produktivitet, minne och koncentrationssvårigheter minskar som följd av ljudnivån.

Minns själv ett uppdrag för ett par år sedan ute på ett företag, där jag tilldelades ett rum tillsammans med två telefonsäljare som konstant talade i telefon med hög volym.

Samtidigt skulle jag installera ekonomprogram och få över och starta upp deras ekonomifunktion. Det blev ett fullkomligt energidränage.

När jag senare fick byta rum och sitta själv, ökade både produktivitet och effektivitet avsevärt, då jag fick del av all energi, som inte försvann av att försöka utestänga ljud från sådant som inte hörde till uppgiften.

Ännu längre tillbaka för många år sedan fick jag även ta mig an uppgiften att samtidigt agera växeltelefonist och koncentrerar mig på ett större bolags ekonomi. Det blev likaså oerhört störande och bidrog till att jag frivilligt avslutade uppdraget.

Det blir helt annat om man själv får styra, vad som hörs runtomkring eller kan ta emot önskade inkommande samtal.

En ny stjärna som korsat min väg på Internet är annars Echart Tolle, som lär oss människor att den huvudsakliga nyckeln för oss alla är att leva i nuet. Det ska i sin tur eliminera känslomässiga triggers, aggressioner, rädslor, stress och oro.

Istället ska vi känna mer harmoni, glädje, lugn och det kommer till slut inte finnas något sådant, som onda eller goda människor. Det handlar istället om omedvetna eller medvetna individer. 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: